Drie tips voor het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is onmisbaar. Als jijzelf, je partner of je kinderen bij iemand schade toebrengen, zijn de financiƫle gevolgen groot. Een aansprakelijkheidsverzekering is bovendien de goedkoopste verzekering in je pakket. Altijd doen dus. Maar waar moet je op letten als je er een afsluit? We geven je drie alternatieve tips om rekening mee te houden.

Houd rekening met pakketkorting

Een verzekeraar ziet het liefst klanten die al hun verzekeringen tegelijk bij hen afsluiten. Dat is voor de verzekeraar praktisch en je hebt er als verzekerde zelf ook voordeel van. Om je over te halen meerdere verzekeringen bij de verzekeraar af te sluiten, krijg je vaak een pakketkorting die geldt op het hele pakket. Hoe meer verzekeringen, hoe hoger je totale korting.

Het kan daarom voordeliger zijn om je aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten bij de verzekeraar waar je ook je auto en je woonhuis verzekerd hebt. Zelfs als de aansprakelijkheidsverzekering ergens anders goedkoper is. Let dus op of je recht hebt op pakketkorting. Ook als je bijvoorbeeld je auto ergens anders gaat verzekeren, kan het interessant zijn om je aansprakelijkheidsverzekering mee te nemen.

'Laag' maximum, zonder eigen risico

Aansprakelijkheidsverzekeringen kennen imposante maximumvergoedingen. Ze lopen uiteen van 1 tot 5 miljoen euro. Je premie is afhankelijk van het maximum dat je kiest. De kosten kun je drukken door voor het laagste maximum te gaan. In vrijwel alle gevallen is dat bedrag ruim voldoende om de schade die je veroorzaakte te vergoeden.

Probeer maar eens een voorval te bedenken waarbij de schade die je veroorzaakt meer dan 1 miljoen euro bedraagt. En let op: een verkeersongeval met je auto telt niet mee. Een auto heeft immers z'n eigen verplichte aansprakelijkheidsverzekering (WA).

Anderzijds kun je ook je maandbedrag verlagen door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Maar omdat de premie van een aansprakelijkheidsverzekering al zo laag is, is een vrijwillig eigen risico vaak niet lonend. Stel dat een vrijwillig eigen risico van 100 euro een maandelijks premievoordeel van 50 cent oplevert. Dan moet je ruim 15 jaar lang zonder claim blijven om daar voordeel uit te halen.

Uitwonende student? Bekijk de polis van je ouders

Studenten die op kamers wonen, moeten ineens veel zelf gaan regelen. En helaas: bijna alles kost geld. Voor de aansprakelijkheidsverzekering kun je gelukkig nog even onder de vleugels van je ouders blijven. Voor uitwonende studenten tot 27 jaar geldt nog vaak de polis van de ouders. Ben je afgestudeerd of ouder dan 27, dan moet je wel zelf op zoek naar een eigen verzekering.

Is het tijd om je verzekeringspakket tegen het licht te houden? Bedenk dat lang niet alle verzekeringen online af te sluiten zijn. Onze verzekeringsadviseur kan een uitgebreide vergelijking voor je maken op basis van prijs en kwaliteit.

Meer weten of persoonlijk advies?

Vink hieronder aan over welke onderwerpen je meer informatie wilt ontvangen.
Persoonsgegevens
 ,  Aanpassen?
Opzoeken adres gegevens mislukt Handmatig invoeren?
Vraag/opmerking

MBG Maatbeleg B.V. maakt gebruik van cookies op haar website Accepteren Meer informatie